Om Kroknålen Tapetserarverkstad


Jag som driver Kroknålen Tapetserarverkstad heter Lena Jonsson och har arbetat i möbeltapetseraryrket sedan 1982 och startade eget 1987 efter en anställning i Östersund.

Jag har en 2 årig vävutbildning i botten med praktiskt och teoretiskt utövande, en gedigen 2 årig tapetserarutbildning från Ljusdal med praktik, yrkes- och textilteori, vävuppdrag för Hemslöjden och formgivare Margit Westin. Där vi bl a utförde uppdrag till flera banker, kyrkor och skolor. Vårt samarbete innehöll också en utställning på Liljevalchs konsthall på Djurgården i Stockholm.

Jag har genom åren ständigt haft som mål att utöka min yrkeskunskap och eftersom nya material tillkommer med nya arbetsmoment så gäller det att kompetensutveckla sig.

Jag tilldelades hantverksföreningens pris på Umegalan 2006, vilket var den tredje galan efter starten. Jag har förtroendeuppdrag i Sveriges Tapetserarmästare sedan 1995, det är branschorganisationen för möbeltapetserare. Jag har konsultuppdrag vid Träakademien Höga Kusten i Kramfors där man sedan många år utbildar tapetserarstudenter i samarbete med Mittuniversitet i Sundsvall.   
   

Kroknålen Tapetserarverkstad

Möbeltapetserare för privata och offentliga miljöer med ett genuint hantverkskunnande och en stor miljömedvetenhet.

Kontakt

Industrivägen 30
905 31 Hörnefors

Entrén vetter mot
Hamnskärgatan.

Tel/Fax: 0930-200 90
Mobil:     070-304 06 12
E-post:   info@kroknalen.se

Tapetserarmästare

Dela vår sida