Skip to content

Om Kroknålen Tapetserarverkstad

Jag som driver Kroknålen Tapetserarverkstad heter Lena Jonsson och har arbetat i möbeltapetseraryrket sedan 1982 och startade eget 1987 efter en anställning i Östersund.

Jag har en 2 årig vävutbildning i botten med praktiskt och teoretiskt utövande, en gedigen 2 årig tapetserarutbildning från Ljusdal med praktik, yrkes- och textilteori, vävuppdrag för Hemslöjden och formgivare Margit Westin. Där vi bl a utförde uppdrag till flera banker, kyrkor och skolor. Vårt samarbete innehöll också en utställning på Liljevalchs konsthall på Djurgården i Stockholm.

Jag har genom åren ständigt haft som mål att utöka min yrkeskunskap och eftersom nya material tillkommer med nya arbetsmoment så gäller det att kompetensutveckla sig.

Jag tilldelades hantverksföreningens pris på Umegalan 2006, vilket var den tredje galan efter starten. Jag har förtroendeuppdrag i Sveriges Tapetserarmästare sedan 1995, det är branschorganisationen för möbeltapetserare. Jag har konsultuppdrag vid Yrkeshögskolan i Kramfors .

 

Om Kroknålen
Om Kroknålen

Verkstaden

Min tapetserarverkstad har sin plats vid havet, Hörnefors Företagscentrum, Industrivägen 30, 905 31, några mil söder om Umeå.

En stor och viktig del i mitt arbete är att kunden är nöjd och jag lämnar alltid garanti på de arbeten som jag utför.